6 Pemain Atau 10 Pemain Duduk dan Pergi?

pemain

Jadi, jika duduk dan pergi sangat bagus, versi permainan mana yang harus anda mainkan untuk pulangan maksimum? Permainan sepuluh tangan atau versi tangan pendek.

Terdapat perbezaan besar antara cara kedua permainan dimainkan. Versi permainan sepuluh tangan memerlukan  download malaysia mega888 on here !! lebih banyak pencerobohan sementara permainan enam tangan memerlukan kesabaran sehingga pada dasarnya anda dapat memilih permainan anda bergantung pada jenis pemain yang anda anggap sebagai diri anda.

Sebab perbezaan antara kedua-dua permainan terletak pada jumlah keseluruhan kerepek permulaan dan bagaimana ia dimenangi.

Dalam sepuluh tangan duduk dan pergi dengan semua orang mendapat 1500 cip untuk permulaan dengan terdapat sejumlah 15,000 cip yang akan dimenangi dan menjuarai kejohanan. Corak normal dari sepuluh tangan duduk dan pergi adalah bahawa pemain akan keluar awal menggandakan pemain lain. Pada saat kita bermain dengan empat tangan (gelembung dalam permainan ini) kita biasanya mempunyai satu pemain yang memiliki kelebihan murah yang besar berbanding tiga pemain lain yang tersisa dalam permainan.

Sebagai contoh, seorang pemain akan mempunyai sekitar 6,000 cip sementara tiga yang lain biasanya akan berkongsi baki 9,000 cip di antara mereka memberikan kira-kira 3,000 setiap satu.

Apabila kita sampai ke “permainan gelembung” (titik di mana orang berikutnya tidak mendapat apa-apa dan tiga pemain lain semuanya mendapat wang) pemain dengan cip terbanyak mampu menjadi selektif lebih agresif dalam permainan mereka. Mereka tahu bahawa sesiapa yang ingin bertanding berisiko tersingkir di gelembung sedangkan jika penyerang kehilangan tangan mereka masih dalam kejohanan dengan peluang bertarung.

Pada kebiasaannya, pendahulu chip terus memberi tekanan sementara tiga pemain lain mengalahkannya untuk tempat kedua dan ketiga. Dengan tidak ada pemain ini yang ingin tersingkir di gelembung.

Inilah sebabnya mengapa permainan agresif dalam sepuluh tangan duduk dan pergi begitu berkesan.

Bezakan ini dengan duduk dan pergi enam tangan kita.

Dalam permainan ini kami mempunyai enam pemain semuanya dengan kerepek permulaan 1,500 yang memberikan sejumlah 9,000 cip untuk dimainkan.

Hanya dua pemain pertama yang dibayar sehingga titik gelembung masuk pada tiga pemain. Sekarang, walaupun tirai meningkat pada kadar yang sama dengan permainan sepuluh tangan (katakan kira-kira sepuluh minit), kerana hanya ada enam pemain dalam permainan, frekuensi tangannya jauh lebih tinggi daripada dalam permainan sepuluh tangan dan oleh itu anda akan dapat melihat jauh lebih banyak tangan dalam jangka masa yang lebih pendek.

Oleh itu, pemain yang tidak berpengalaman merasakan bahawa rentak permainan telah meningkat secara mendadak yang, dari segi tangan yang ditangani, ia berlaku. Tetapi blinds meningkat pada kadar yang sama dengan permainan sepuluh tangan biasa.

Dinamik inilah yang menarik perhatian banyak orang ketika mereka berusaha untuk melakukan peralihan dari kedudukan sepuluh tangan dan pergi ke versi pendek permainan. Tirai anda hilang lebih cepat kerana jumlah tangan yang diuruskan setiap jam telah meningkat secara mendadak.

Namun secara paradoks, cara untuk mengalahkan permainan enam tangan adalah dengan bermain dengan sabar dan memastikan kenaikan anda tetap sesuai dengan kecepatan tirai yang meningkat.

Pada masa kita bermain gelembung dalam permainan enam tangan (tiga pemain) kita biasanya mempunyai satu pemain dengan kira-kira 4,500 cip dan dua pemain lain berkongsi baki 4,500 di antara mereka. Tirai biasanya berada pada tahap 50/100 pada peringkat permainan ini.

Inilah sebabnya mengapa sangat penting untuk bermain dengan sabar dalam versi permainan pendek – kerana pemain keluar lebih awal, anda mendapat lebih banyak peluang untuk menunggu tangan premium sementara tirai masih rendah diukur berbanding timbunan anda. Oleh itu, kesabaran dan bukan pencerobohan adalah rakan anda dalam enam tangan duduk dan pergi.

Terdapat jawapan untuk jenis duduk dan pergi yang sepatutnya anda mainkan. Sekiranya anda seorang jenis pemain yang agresif maka sepuluh pemain duduk dan pergi mungkin akan sesuai dengan gaya permainan anda lebih daripada versi enam tangan yang memerlukan kesabaran untuk menjadi pemain yang menang secara konsisten.

Semoga berjaya di meja!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.